תכנית ייחודית בתחום הוראת השואה והנצחתה בבית הספר ובקהילה

תכנית דו-שנתית
מועד: יום רביעי 16:00 – 19:15

תכנית לפיתוח מקצועי בדרגות הגבוהות המתמקדת הוראת השואה והנצחתה בבית הספר ובקהילה. סיפור שואת העם היהודי הוא אחד מרגעי השפל בתולדות האנושות וראוי לו כי יילמד ויועבר מדור לדור, בבחינת “והגדת לבנך”, בכל מקום שבו שואפים לחנך לחברת מופת ערכית, חברה שבה הקבלה והחמלה, הדאגה לאחר, כבודו ושוויון עומדים כנר לרגליה. השואה ותודעתה הפכו לחלק בלתי נפרד מן הזהות היהודית, הישראלית והאנושית. תלמידים בארץ, מעצם היותם חלק מהחברה הישראלית, חשופים לנושא השואה מגיל צעיר, והוא מלווה אותם בכל שנות התבגרותם.

מטרת ההשתלמות היא להעשיר את ארגז הכלים המקצועי בתחום הוראת השואה. הלומדים יחוו תהליך, אשר יאפשר התפתחות אישית כיוצרים אינדיבידואליים. במהלך הקורס יילמדו היבטים תאורטיים עיוניים, בנוסף לליווי סדנאות קבוצתיות המעוררות למעורבות אישית, נקיטת יוזמות, וצורך להיות שותף לתהליכי שינוי משמעותיים.

קהל היעד

התכנית מיועדת למורים, גננות ועובדי הוראה בדרגות 6-8.

שכר לימוד

הקורס מסובסד ע”י משרד החינוך.

מתכונת הלימודים

75 שעות לימוד בכל שנה (לימודים עיוניים 45 שעות + 30 שעות הנחיה, ליווי וכתיבה).

גמול השתלמות לעו”ה

75 שעות לצורך קידום מקצועי במסגרת “אופק חדש” בכל שנת לימודים. סה”כ 150 שעות.