תכנית ייחודית בתחום אקלים חינוכי מיטבי

רכז: יעקב שחר
בעל תואר ראשון בגאוגרפיה ולימודי א”י מאוניברסיטת בר אילן. תואר שני בהיסטוריה של יהדות ספרד. בעל ניסיון רב בחינוך ובניהול בתי ספר בארץ ובחו”ל, מוביל ומרצה בשש שנים האחרונות קורסים בדרגות הגבוהות במכללת חמדת הדרום. מתמחה בייעוץ ארגוני ושיקום בתי ספר.
תכנית דו שנתית – שנה ב בלבד, פסג”ה תל-שבע
מועד: יום שלישי 16:00 – 19:15
תכנית לפיתוח מקצועי בדרגות הגבוהות המתמקדת בטיפוח אקלים חינוכי מיטבי. אקלים מיטבי הוא מרכיב חיוני המאפשר תהליכי למידה איכותיים בבית הספר, מקדם הישגים ומפחית את מעורבותם של תלמידים בהתנהגויות סיכוניות ובאירועי אלימות. מטרת הקורס היא לחשוף את המשתלמים להיבטים תיאורטיים ומעשיים הכרוכים באקלים חינוכי מיטבי. במסגרת הקורס נבחן מהם המאפיינים של אקלים מיטבי, תפקידו של המורה, כמבוגר משמעותי בקידום הלמידה והמוטיבציה של תלמידיו. בנוסף, נרכוש כלים לניהול כיתה, ליצירת דיאלוג משמעותי מורה-תלמיד, ולחיזוק הנוכחות והסמכות המורית.
מטרת ההשתלמות היא להעשיר את ארגז הכלים המקצועי של המשתתפים, אשר תאפשר פיתוח יוזמות ליצירת אקלים מיטבי ולהתפתחות אישית כיוצרים אינדיבידואליים. במהלך הקורס יילמדו היבטים תאורטיים עיוניים, בנוסף לליווי סדנאות קבוצתיות המעוררות למעורבות אישית, נקיטת יוזמות, וצורך להיות שותף לתהליכי שינוי משמעותיים.
קהל היעד: התכנית מיועדת לעו”ה בדרגות 6-8.
שכר לימוד: הקורס מסובסד ע”י משרד החינוך.
מתכונת הלימודים: 75 שעות לימוד בכל שנה.
גמול השתלמות לעו”ה: 75 שעות לצורך קידום מקצועי במסגרת “אופק חדש” בכל שנת לימודים.