מורה יוזם ומטמיע תכניות ייחודיות בתחום הוראה

למידה דיפרנציאלית, לקידום הכיתה ההטרוגנית

מרצים: יעקב שחר, ד”ר יפית מורדוף (חילבי)
יעקב שחר – בעל תואר ראשון בגאוגרפיה ולימודי א”י מאוניברסיטת בר אילן. תואר שני בהיסטוריה של יהדות ספרד. בעל ניסיון רב בחינוך ובניהול בתי ספר בארץ ובחו”ל, מוביל ומרצה בשש שנים האחרונות קורסים בדרגות הגבוהות במכללת חמדת הדרום. מתמחה בייעוץ ארגוני ושיקום בתי ספר.
ד”ר יפית מורדוף (חילבי) -בעלת תואר ראשון, שני ושלישי בחינוך מאוניברסיטת בר אילן. בעלת ניסיון רב שנים בתחום אסטרטגיות למידה והטמעתן בכיתה, הוראה מתקנת במגוון תחומים, מאבחנת דידקטית ומפתחת תכניות ללקויות למידה.
תכנית דו-שנתית/ הלימודים יתקיימו פסגה אשקלון
שעות אקדמאיות: 60 שעות בכל שנת לימודים
מועד: יום שני 16:00 – 19:15
מטרת העל של הקורס היא לתת הכשרה מקצועית בתחום היזמות ולפתח יוזמות חינוכיות בנושא הוראה דפרנציאלית ובנושאים שונים, שכלל בית הספר נדרש להם. הקורס מאפשר למורים לפתח יוזמות חדשניות במסגרת הפיתוח המקצועי שלהם בדרגות הגבוהות.
ביחידות ההוראה העוסקות בהוראה דפרנציאלית נרכוש כלים פרקטיים אשר יסייעו למורים להתמודד עם מגוון התלמידים בכיתתם, לרבות התלמידים המתקשים. נצפה בסרטי וידאו של מורות ודרכן נבהיר ונחדד עקרונות הוראה יעילים ללמידה בכלל ולהוראה דפרנציאלית בפרט. נתרגל את המיומנויות באמצעות סימולציות ייחודיות וניתוח מערכי שיעור אשר יסייעו להעברת המיומנויות שיילמדו לפרקטיקה בכיתה.
קהל היעד: התכנית מיועדת למורים וגננות בדרגה 6-8.
שכר לימוד: הקורס מסובסד ע”י משרד החינוך.
מתכונת הלימודים: 60 שעות לימוד בכל שנה.
גמול השתלמות לעו”ה: 60 שעות לצורך קידום מקצועי במסגרת “אופק חדש” בכל שנת לימודים. סה”כ 120 שעות.