מורה יוזם ומטמיע תכניות ייחודיות בתחום הוראה מותאמת

כלים פרקטיים להוראה דיפרנציאלית בלקויות למידה

מרצים: דקלה כהן והדר כהן
דקלה כהן – בעלת תואר ראשון בחינוך וספרות ותואר שני במנהל ומדיניות ציבורית מאוניברסיטת בן גוריון. בעלת ניסיון במערכת החינוך במגוון תפקידים, רכזת חינוך חברתי ומחנכת, מנחת תכניות זה”ב, סגנית מנהלת, מובילה ומרצה בהשתלמויות בפסגות ובמכללת חמדת הדרום. הדר כהן – מומחית בתחום לקויות הלמידה ופיתוח מיומנויות למידה. בעלת תואר שני בחינוך מיוחד, מאבחנת דידקטית, מנחה
סטודנטים ועוסקת בהדרכת מורים. בעלת ניסיון בתחום הוראה מותאמת ואסטרטגיות למידה במגוון תחומים, מפתחת תכניות התערבות ומלווה צוותי הוראה ביישומן בכיתה.
תכנית דו-שנתית
שעות אקדמאיות: 60 שעות בכל שנת לימודים
מועד: יום רביעי 16:00 – 19:15
במערכת החינוך משולבים כיום ילדים רבים המוגדרים כבעלי לקויות למידה ובעלי לקויות קשב. מן המורה בכיתה נדרשת התייחסות דיפרנציאלית תוך מתן מענה לכל לומד, על מנת להביא למיצוי יכולותיו. מטרת העל של הקורס היא לתת כלים יישומיים בתחום הוראה המותאמת ולהעמיק את הידע בתחום וזאת בכדי לייעל את תהליכי ההוראה בכיתה באמצעות פיתוח יוזמות חדשניות בתחום. במהלך הקורס יחשפו המורים לעקרונות בהוראה המותאמת וירכשו גישות, שיטות וכלים להתערבות אפקטיבית בתהליכי למידה של תלמידים עם לקויות למידה, תוך בחינת הדרכים לפיתוח יוזמות חינוכיות בנושאים שכלל בית הספר נדרש להם. ההשתלמות תאפשר למורה לבנות כלים חינוכיים מותאמים לרמות שונות ולצרכיו הייחודיים של בית ספרו.
קהל היעד: התכנית מיועדת למורים בדרגה 2-9.
שכר לימוד: ללא עלות.
מתכונת הלימודים: 60 שעות לימוד בכל שנה.
גמול השתלמות לעו”ה: 60 שעות לצורך קידום מקצועי במסגרת “אופק חדש” בכל שנת לימודים. סה”כ 120 שעות.