הוראה מתקנת ליסודי

רכזת: ד”ר יפית מורדוף
בעלת תואר ראשון, שני ושלישי בחינוך מאוניברסיטת בר אילן. בעלת ניסיון רב שנים בתחום אסטרטגיות למידה והטמעתן בכיתה, הוראה מתקנת במגוון תחומים, מאבחנת דידקטית ומפתחת תכניות ללקויות למידה.
תכנית שנתית
שעות אקדמיות: 180 שעות (6 ש”ש)
מועד: יום רביעי 13:30-8:30
אופי הקורס: לימודי תעודה
תלמידים עם לקויות למידה ובעלי לקויות קשב וריכוז מתחילים את לימודיהם בבית הספר כשאר בני גילם. לידע ולרגישות של המורה יש חשיבות רבה באיתור הראשוני של קשייהם, עוד בטרם ייווצרו פערים לימודיים. על המורים להסב את תשומת לב ההורים ולהפנות את התלמיד לאבחון לאחר האיתור הראשוני. בשלב הבא המורים יתבקשו לתרגם את ההמלצות האבחוניות לחיי היום יום בכיתה. מן המורה בכיתה נדרשת התייחסות דיפרנציאלית תוך מתן מענה לכל לומד על מנת להביא למיצוי יכולותיו.
בקורס בעיקר יינתנו כלים מעשיים תוך שימוש בצילומי וידאו והוראה בפועל של תלמידים מתקשים. תכניות ההוראה הייחודיות יילמדו על ידי מיטב המומחים בתחום לקויות הלמידה ובתחום ההוראה המותאמת ונמצאו יעילות בקרב לומדים במסגרות רבות במערכת החינוך.
קורסים בתכנית:

• הבנת לקויי למידה והפרעות קשב וריכוז ודרכי התערבות (1 ש”ש).
  • הוראה מותאמת בקריאה והבנת הנקרא (2 ש”ש).
  • הוראה מתקנת בחשבון (1 ש”ש).
  • הוראה מותאמת לתלמידים ליקויי כתיבה (1 ש”ש).
  • אסטרטגיות למידה לתלמידים עם צרכים מיוחדים (1 ש”ש).

קהל היעד: התכנית מיועדת לאנשי חינוך העוסקים בהוראה/ טיפול.
שכר לימוד: 5600 ₪ (כולל דמי רישום בסך 400 ש”ח) או קיזוז 6 ש”ש לשבתון (+ 400 ₪ דמי רישום)
ניתן להירשם לקורסים בודדים (950 ₪ לכל 1 ש”ש).
גמול השתלמות לעו”ה: הקורסים מוכרים לעו”ה במסגרת “אופק חדש”/”עוז לתמורה”.
לעומדים בדרישות הקורס תוענק תעודה מטעם מכללת “חמדת הדרום” המעידה על התמקצעות בהוראה מתקנת – דרכי הערכה והתערבות בכיתה, בעברית ובחשבון.