הוראה מתקנת ליסודי

רכזת: נתנאלה בראל
בעלת תואר ראשון ושני בחינוך מאוניברסיטת בר אילן. בעלת ניסיון רב שנים בתחום אסטרטגיות למידה והטמעתן, מאבחנת דידקטית ומפתחת תכניות ללקויות למידה.
שעות אקדמיות: 180 שעות (6 ש”ש)
מועד: יום רביעי 13:30-8:30
מקום: מכללה
התלמידים המתמודדים עם לקויות למידה זקוקים ליד מכוונת, שתסייע להם להתקדם בקצב שלהם ועל פי צרכיהם האישיים. לימודי ההוראה המתקנת הינם לימודים משלימים. הלימודים מיועדים לעובדי הוראה אשר מעוניינים להרחיב ידיעתם ולקבל הסמכה בענף. המורים ילמדו להכיר את הצרכים של התלמיד ובמקביל יקבלו כלים יישומיים לפתרון בעיותיו. הקורס מציע הכשרת מורים מומחים בתחומי ההוראה המתקנת לגילאים שונים ובעיקר בגיל בית הספר היסודי ולסובלים מלקויות שונות. במהלך התוכנית יינתן ידע עיוני ומעשי שיאפשר למורים להכיר את הלקויות השונות ואת הדרכים היעילות לקידום התלמידים ולמימוש הפוטנציאל האישי.

קורסים בתכנית:

• הבנת לקויי למידה והפרעות קשב וריכוז ודרכי התערבות (1 ש”ש).
  • הוראה מותאמת בקריאה והבנת הנקרא (2 ש”ש).
  • הוראה מתקנת בחשבון (1 ש”ש).
  • הוראה מותאמת לתלמידים לקויי כתיבה (1 ש”ש).
  • אסטרטגיות למידה לתלמידים עם צרכים מיוחדים (1 ש”ש).

שכר לימוד: 5,200 ₪ + 400 ₪ דמי רישום. סה”כ: 5,600 ₪
עלות לשבתון: קיזוז 6 ש”ש + 400 ₪ דמי רישום

ניתן להירשם לקורסים בודדים, 950 ₪ לכל 1 ש”ש.
לעומדים בדרישות הקורס תוענק תעודה מטעם מכללת “חמדת הדרום” המעידה על התמקצעות בהוראה מתקנת – דרכי הערכה והתערבות בכיתה, בעברית ובחשבון.
הקורס מזכה ב-120 שעות לגמול השתלמות.

לשיעור בודד – צרו קשר עם המשרד: 08-9937666 שלוחה 159 או batmmn@hemdat.ac.il